Hem yüz yüze hem de online oynanabilecek bir ice breaker ile karşınızdayım. Katılımcıların hem birbirleri hakkında bilgi edindikleri hem de ortak noktası olan kişilerin eşleştiği mikimmil bir etkinlik. | Takım Zinciri – Ice breaker – Agile Games – Takım Oyunu – Team Game – Retrospective Tekniği
Yüz Yüze Takım Zinciri
Öncelikle Takım Zinciri aktivitesinin yüz yüze yapılan versiyonu ile başlayalım.
Yüz yüze yapılan versiyonun da herhangi bir hazırlığa gerek yok. Sadece katılımcıların sığabileceği boş bir alan olması yeterli.
Peki nasıl oynanır?
1- Tüm katılımcılar uygun bir boş alana toplanır.
2- Fasilitatör alanın ortasındadır ve ilk başlamak üzere bir gönüllü arar.
3- Gönüllü kendisi alanın ortasına gelir ve kendisi hakkında bir bilgi verir. Bir hobisini, okuduğu bir kitabı veya sevdiği bir filmi söyleyebilir.
4- Ortadaki kişinin söylediği, diğer katılımcılar arasında bir kişide de varsa, el kaldırır, ortaya gelir ve kol kola girerler. Böylece zincir oluşmaya başlar. Artık 2 kişiler.
5- Ortaya gelen kendisi hakkında bir bilgi söyler. Diğer katılımcılardan ortak noktası olan varsa ortaya gelir, ortak noktası olan kişinin koluna girer. Tüm katılımcılar bitene kadar devam eder.
6- Sona kalan kişi ise, zincirin ilk kişisi ile ortak nokta bulmaya çalışır. Buldukları anda da kolkola girerek Takım Zincir’i tamamlanış olur.
Online Takım Zinciri
Takım Zinciri ice breaker’ın online yapılan versiyonunda ise fasilitasyona yardımcı olması için görsel araçları kullanmanızı tavsiye ederim.
Katılımcı sayısı kadar kutucukların yer aldığı bir çember oluşturarak bunu sağlayabilirsiniz. Ben Miro.com aracı üzerinde hazırlığımı yaptım ve 8 katılımcının olduğu bir etkinlik için aşağıdaki gibi bir görsel alan oluşturdum.
Peki online olarak nasıl oynanır?
1- Fasilitatör, katılımcıların görseli görebilmesi için ekranın paylaşır.
2- Zincirin ilk halkası için bir gönüllü ister ve gönüllü olan kişinin adını bir kutucuğa yazar.
3- Gönüllü kendisi ile ilgili bir bilgi verir.
4- Söylenen bilgi, diğer katılımcılardan birinde de varsa, hemen bir sonraki kutucuğa o kişinin adı yazılır. Fasilitatör bu iki kutucuğu birbirine bağlar.
5- Zincire son gelen kendisi hakkında bir bilgi söyler. Diğer katılımcılardan ortak noktası olan varsa zincire eklenir, ortak noktası olan kişi ile bağlanır. Tüm katılımcılar bitene kadar devam eder.
6- Sona kalan kişi ise, zincirin ilk kişisi ile ortak nokta bulmaya çalışır. Buldukları anda da fasilitator son kutucuğa ismi yazar ve birbirlerine bağlar. Böylece Takım Zincir’i tamamlanış olur.
Son Söz
Güle güle kullanın. ❤️🥳🤪✌️
İlkim Dilara Kadakaloğlu
d.
İlk Yorumu Siz Yapın